Уряд звільнив главу Держзв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд звільнив главу Держзв'язку

419
Уряд України звільнив Миколу Гончара з посади заступника міністра транспорту і зв'язку України - глави Державної адміністрації зв'язку, повідомив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко журналістам.
"Щодо цього питання було проведено розслідування, воно завершилося. Головдержслужба на сьогоднішньому засіданні доповідала з цього питання свої результати, і за підсумками розслідування було прийнято рішення про його звільнення", - пояснив він.
В свою чергу, М.Гончар звинуватив О.Турчинова в зраді державних інтересів у телекомунікаційній галузі.
"Упевнений, що перший віце-прем'єр не може не розуміти справжніх причин складного становища компанії, а значить, його позиція мотивована міркуваннями, що не мають нічого спільного з державними інтересами. Олександр Турчинов несе персональну відповідальність за політику, що проводиться Георгієм Дзеконом на державному підприємстві ВАТ "Укртелеком", - сказано в офіційній заяві чиновника для преси.
Як повідомлялося, М.Гончар, який є також головою наглядової ради ВАТ "Укртелеком", зробив спробу звільнити главу правління компанії Георгія Дзекона. При цьому він спирався на відповідне рішення наглядової ради, підписане п'ятьма з восьми членів - представників держави, троє з яких протягом дня відкликали свої підписи. Того ж дня Міністерство транспорту і зв'язку, що управляє держпакетом в "Укртелекомі" (92,79% акцій), заявило, що не доручало М.Гончару проводити кадрові перестановки, а до кінця дня перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов усунув його від виконання обов'язків і ініціював розслідування інциденту.
М.Гончар називав причиною звільнення Г.Дзекона складний фінансовий стан держоператора, викликаний корумпованістю керівництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас