Єврокомісія пред'явила позов до Греції за зловживання фінансовою допомогою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія пред'явила позов до Греції за зловживання фінансовою допомогою

1856
Єврокомісія звинуватила Грецію в зловживанні фінансовою допомогою підприємствам з порушенням норм, що діяли в ЄС, щодо конкуренції та ініціювала проти Афін відповідний судовий розгляд, повідомляє Wall Street Journal.
За словами офіційного представника найвищого органу виконавчої влади Євросоюзу, йдеться про адресні податкові послаблення компаніям республіки в рамках нецільового використання коштів економічної підтримки. Так, повідомляється, що Афіни дозволили підприємствам знизити дані про свій прибуток на 35%, щоб задіювати ці кошти у низці проектів у текстильній, автомобільній і гірничодобувній галузях.
На думку експертів, подібні дії могли призвести до скорочення податкових надходжень до державної казни і збільшення бюджетного дефіциту до 12,7% за підсумками минулого року. Уряд Папандреу навмисно допустив загострення бюджетної кризи з метою запобігання зростанню безробіття і забезпечення стабільності в соціальній сфері.
Зараз Греція переживає тяжку фінансову кризу. Афіни взяли на себе зобов'язання скоротити дефіцит державного бюджету до 3% для відповідності до прийнятих в ЄС економічних стандартів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас