Лавров і Ештон домовилися про проведення в травні саміту Росія-ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавров і Ештон домовилися про проведення в травні саміту Росія-ЄС

132
31 травня - 1 червня в Ростові-на-Дону (РФ) пройде саміт Росія-ЄС. Про це розповів міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на спільній прес-конференції з віце-президентом Єврокомісії Кетрін Ештон в Москві.
"Ми обговорили пріоритетні теми, які визначатимуть наш порядок денний, і говорили про те, щоб перші результати цієї роботи були вже досягнуті до чергового саміту Росія-Євросоюз, який відбудеться в Ростові-на-Дону 31 травня, - 1 червня цього року", - сказав С.Лавров.
За його словами, керівництво РФ як найважливіший напрям взаємодії з ЄС виділяє партнерство для модернізації. "Ця концепція вже обговорювалася на попередньому саміті Росія-ЄС в Стокгольмі восени минулого року, була підтримана і зараз, ми приступили до практичної розмови про наповнення цієї концепції конкретним змістом з нашими партнерами з Євросоюзу. Перші контури майбутнього партнерства, по-моєму, вже визначилися: ми хочемо поставити основною задачею конкретні, практично значимі напрями співпраці, які стосуються розвитку економіки, соціальної сфери, освіти, науки, технології, інновацій, управління, адміністрування і правозастосування", - сказав він.
"Розраховуємо, що до саміту в Ростові-на-Дону в нас з'явиться загальне бачення того, як в конкретному плані рухатися далі", - додав він.
С.Лавров повідомив, що під час переговорів було приділено увагу подальшій лібералізації візового режиму між РФ і ЄС.
"Наша сторона поставила питання про необхідність конкретизувати давно оголошену мету - просування до безвізового режиму. Росія готова перейти до безвізового режиму (з ЄС) хоч завтра", - сказав він.
За словами С.Лаврова, набрання чинності Лісабонського договору буде пов'язане з уточненням форматів співпраці ЄС із зовнішніми партнерами, у тому числі з РФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас