Євро та фунт будуть зростати невпевнено через побоювання погіршення ситуації в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро та фунт будуть зростати невпевнено через побоювання погіршення ситуації в Європі

Валюта
1540
Курси євро і фунта стерлінгів підвищуватимуться із значними труднощами і можуть навіть знизитись відносно інших провідних світових валют через побоювання погіршення економічної ситуації і зростання бюджетних дефіцитів в Європі, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на прогноз Credit Agricole CIB.
Рівень протидії для євро зараз знаходиться на значенні близько $1,3747, а фунт стерлінгів може подешевшати до $1,5293, вважає глава підрозділу міжнародної валютної стратегії Credit Agricole в Гонконгу Мітул Котеха.
Глава Банку Англії Мервін Кінг оголосив у вівторок, що шлях економічного відновлення Великобританії залишається украй невизначеним.
"Євро залишається слабкою ланкою, і його зростання буде украй утрудненим і обмеженим, - стверджує експерт. - Аналогічно до євро, фунт насилу зростатиме після заяви Кінга. Валюти країн Азії та експортерів сировини виглядають набагато стійкішими".
Вартість євро в середу склала $1,3542 в порівнянні з $1,3507 напередодні в Нью-Йорку. З максимуму цього року - $1,4579 13 січня - євро подешевшав на 7,1%.
Фунт 24 лютого коштував $1,5454, почавши рік на рівні $1,6170.
"Загалом настрої на ринку вочевидь спохмурніли, і найближчим часом мало що може їх змінити, - вважає Котеха. - Прогнози слабких даних про робочі місця в США і стурбованість, що зберігається, відносно європейських бюджетних проблем стримуватимуть будь-які поліпшення апетиту до ризику".
Передбачається, що працедавці США зменшили кількість робочих місць на 30 тис. в лютому після зниження на 20 тис. в січні. Дані будуть опубліковані 5 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас