Столицю продовжують продавати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столицю продовжують продавати

Казна та Політика
1923
На сесії Київради в найближчий четвер розглядатимуться питання передачі в експлуатацію і продаж земельних ділянок на торгах і скасування держмита для комунальних підприємств. Останнє рішення дозволить ЖЕКам без обмежень стягувати борги з неплатників і призведе до зменшення надходжень до районних бюджетів.
Завтра на черговій сесії Київрада планує розглянути більше 200 питань, 20 з яких стосуються продажу земельних ділянок на торгах, ще 49 - передачі землі в користування підприємствам, продовження і відновлення договорів оренди.
До порядку денного включені і 19 проектів рішень, що передбачають передачу земельних наділів для реалізації 289 проектів. Зокрема, можуть бути прийняті рішення про передачу ділянок ТОВ "Ніко-інвест" для будівництва автомобільного комплексу, ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем." для спорудження адміністративного центру, ТОВ "Лукос" для експлуатації і обслуговування мийок, "Сіті старий холдинг" для будівництва офісної будівлі з підземним паркінгом та ін. Три земельні ділянки може отримати ВАТ "Київводоканал" для обслуговування артезіанських свердловин. Окрім розподілу столичної землі, депутати мають намір затвердити план роботи V і VІ сесій Київради і розглянути проект рішення депутата від фракції Громадський актив Києва Сергія Слепканя про звільнення в 2010 р. підприємств житлово-комунального господарства від сплати держмита 1% від суми боргу, але не менше 51 грн., і від 30 грн. збору на інформобслуговування судового процесу. Ці пільги міськрада встановила для комунальників торік.
Кошти, як правило, надходять в районні або міський бюджети столиці при подачі позовів про стягнення заборгованості за надані комунальні послуги. Планується, що кошти до держбюджету надходитимуть не у момент подачі позову, а після оплати боржником суми боргу, що стягується. На думку пана Слепканя, якщо його ініціатива буде підтримана, сума оплачуваного громадянами держмита може збільшитися в п'ять-вісім разів, оскільки в 2010 р. комунальники зможуть стягнути з боржників через суди до 50 тис. грн.
Член міськради від фракції Блоку Віталія Кличка Наталя Новак вважає, що ці заходи частково виведуть ЖЕКи з критичного стану. За її словами, значна кількість громадян не платить за комунальні послуги (на 1 грудня 2009 р. сума заборгованості населення з оплати комунальних послуг перевищувала 100 млн. грн.- "i"), а в ЖЕКів немає грошей на позови. На думку депутата, нововведення дозволить комунальникам стягувати борги з неплатників, але може призвести до зменшення надходжень до районних бюджетів. Проте в Блоці Віталія Кличка в Київраді вважають, що кияни повинні знаходитися в рівних умовах з ЖЕКами: там вже підготували проект рішення, покликаний звільнити від держмита громадян, що подають позови проти ЖЕКів, які несумлінно виконують свої функції.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас