Договір про продаж SAAB голландському Spyker підписаний в Стокгольмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір про продаж SAAB голландському Spyker підписаний в Стокгольмі

142
Процес покупки голландським виробником спортивних автомобілів Spyker Cars в американського General Motors його дочірнього шведського підприємства SAAB Automobile завершився підписанням в Стокгольмі відповідної угоди, пише шведське інформаційне агентство ТТ із посиланням на дані з SAAB.
"Зміна власника відбулася в 16.30 23 лютого", - цитують шведські ЗМІ повідомлення для преси, опубліковане Spyker.
Представник профспілки SAAB Стен Ларссон, коментуючи в інтерв'ю шведському радіо повідомлення про завершення операції, сказав, що новину він сприйняв з полегшенням.
"Ми не сумнівалися в тому, що договір буде підписаний, проте на це пішов час"- сказав він.
Повідомлення про долю шведського SAAB перебуває в центрі уваги шведських ЗМІ з лютого 2009 року, коли згадана компанія оголосила про реструктуризацію, метою якої було створення незалежного підприємства до початку 2010 року.
В кінці січня цього року американський автовиробник General Motors повідомив про згоду продати свій шведський підрозділ SAAB голландському виробникові спортивних автомобілів Spyker.
Європейський інвестиційний банк (EIB) раніше заявив про надання шведському підприємству кредиту на суму в 400 мільйонів євро.
Сьогодні на SAAB в Швеції зайнято близько трьох з половиною тисяч осіб. Серійне виробництво автомобілів марки SAAB почалося в кінці 1949 року. У повному володінні американського концерну General Motors компанія SAAB Automobile перебуває з 2000 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас