Посол Іспанії в Україні: ЄС хоче бачити Україну мостом між Заходом і Сходом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Іспанії в Україні: ЄС хоче бачити Україну мостом між Заходом і Сходом

Казна та Політика
468
ЄС хоче бачити Україну мостом між Заходом і Сходом. Про це під час "круглого столу" заявив посол Іспанії, яка головує в ЄС, в Україні Хосе Родрігес Мояно.
"Для ЄС дуже важливо, щоб Україна розвивалася як стабільна, демократична і відкрита країна. Останні вибори показали, що Україна може визначати свою зовнішню політику без якогось зовнішнього втручання... Україна показала, що розвивається як європейська країна, і надалі Україна, коли пройде цей шлях до кінця, продемонструє всім, що самостійно реалізує свою власну політику. Україна має величезний потенціал, щоб стати мостом між Заходом і Сходом і щоб підсилити доступ до європейських і російських ринків. Але для цього Україні необхідно досягти зовнішньополітичного консенсусу. Для нас Україна залишається найважливішою частиною Європи, і її доля пов'язана з Європою", - відзначив він.
В свою чергу посол Італії в Україні П’єтро Джованні Доннічі додав, що підписання угоди про створення зони вільної торгівлі з ЄС говорить про істотний прогрес в реалізації Україною її стратегічної мети з входження в ЄС. "І звичайно ж, йдеться про перспективи членства України в ЄС", - підкреслив посол Італії в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас