Влада Дубаю надала Dubai World 5 млрд дол. для покриття боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Дубаю надала Dubai World 5 млрд дол. для покриття боргів

302
Уряд Дубаю надав на комерційній основі 18,3 мільярда дирхамів (5 мільярдів доларів) холдингу Dubai World, боргові проблеми якого в кінці 2009 року викликали занепокоєння серед інвесторів і ледь не спричинили другу хвилю кризи, повідомляє у вівторок еміратська газета "Аль-Іттіхад".
За словами представника фінансового відомства емірату, ці гроші підуть на покриття поточних витрат і боргів Dubai World.
"Нового розвитку ситуації немає", - сказав представник департаменту фінансів Дубаю.
Джерелом фінансування стали 36,7 мільярда дирхамів (10 мільярдів доларів), надані Дубаю сусіднім еміратом Абу-Дабі в грудні 2009 року для реструктуризації боргів холдингу, відзначив представник фінансової влади емірату.
Перша частина десятимільярдної фіндопомоги від сусіднього емірату - 4,1 мільярда доларів - вже пішла на термінове погашення боргів в ісламських облігаціях ("сукук") що входить в конгломерат Dubai World девелопера Nakheel PJSC, який займається масштабними проектами створення штучних островів і освоєнням морського шельфу.
Надана Абу-Дабі фінансова підтримка врятувала в грудні 2009 року Dubai World від дефолту, після чого напруга на світових фінансових ринках, викликана побоюваннями нової хвилі кризи, дещо спала.
В кінці минулого року холдинг Dubai World провів переговори з кредиторами по реструктуризації боргу на загальну суму 26 мільярдів доларів, включаючи 3,52 мільярда доларів боргів Nakheel.
Досі уряд Дубаю не оприлюднив пропозицію, яку буде зроблено кредиторам холдингу (у їх числі банки HSBC, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered і Abu Dhabi Commercial Bank). Умови реструктуризації боргів холдингу уряд Дубаю обіцяє оголосити не раніше березня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас