Китай і Росія приступили до створення транснаціональної зони економічного співробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і Росія приступили до створення транснаціональної зони економічного співробітництва

631
В провінції Цзілінь в Північно-Східному Китаї почалося будівництво російсько-китайської зони економічного співробітництва Хуньчунь-Хасан. Про це повідомив директор управління економічного співробітництва провінції Цзілінь Лі Те.
"В минулому році між урядом провінції Цзілінь і адміністрацією Приморського краю була досягнута домовленість про початок будівництва транснаціональної зони економічного співробітництва. Під час переговорів обидві сторони розробили графік створення зони і план конкретних дій, пов'язаних з системою управління, оптимізацією транспортних ресурсів, об'єднанням портів, автодоріг і КПП з метою звільнення від звичайної процедури митного контролю. Товари двох країн продаватимуться в безмитному режимі", - відзначив він.
За словами Лі Те, в даний час ведеться активна робота зі створення системи транспортного сполучення. Відновлюється залізниця Хуньчунь-Камишова. Планується, що до 2012 року загальна пропускна спроможність вантажів по цій залізниці складе 9 млн. тонн.
Провінція Цзілінь є важливим торговельно-економічним партнером для Росії. У 2009 році загальний обсяг товарообороту склав $750 млн. В даний час на території Росії діють понад 30 підприємств провінції, які займаються лісообробкою, виробництвом будматеріалів, продуктів харчування, фармацевтикою і текстильним виробництвом. У місті ж Хуньчунь функціонує російський промисловий парк.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас