Голова бюджетного комітету ВР: У 2010 р. необхідно обмежити обсяг надання держгарантій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова бюджетного комітету ВР: У 2010 р. необхідно обмежити обсяг надання держгарантій

Казна та Політика
240
Голова бюджетного комітету Верховної Ради України Микола Деркач вважає, що при доопрацюванні проекту бюджету на 2010 р. необхідно передбачити кошти на погашення та обслуговування держборгу й обмежити обсяг надання державних гарантій. Про це йдеться у статті, опублікованій у виданні "Голос України".
"Уряд за 2009 р. більш як у 1,6 разу збільшив державний борг країни, що вимагатиме додаткових коштів на його обслуговування та погашення у 2010 р. і наступних роках. Тому в поточному році слід дотримуватися обережної боргової політики відносно ситуації минулого року шляхом обмеження дефіциту державного бюджету, виключення норм щодо права Кабміну здійснювати понадпланові запозичення, обмеження обсягу надання державних гарантій", - сказав він.
М.Деркач також наголосив, що аналіз використання коштів стабілізаційного фонду в 2009 р. свідчить, що цей фонд не відповідає меті його створення та перетворився, по суті, "на другий резервний фонд уряду для вирішення поточних "невідкладних" питань". "У державному бюджеті на 2010 р. потрібно кардинально змінити своє ставлення до спрямування коштів стабілізаційного фонду, зробивши його додатковим засобом для забезпечення макроекономічної стабільності в Україні, насамперед у частині інвестиційно-інноваційного розвитку економіки", - підкреслив він.
М.Деркач зазначив, що сьогодні потребують врегулювання проблеми збалансування фінансового стану НАК "Нафтогаз України", повернення платникам податку невідшкодованих сум податку на додану вартість, погашення державою кредиторської заборгованості щодо виконаних робіт та наданих послуг за рахунок бюджетних коштів у 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас