Точка зору: На сьогодні доцільно залишити Порошенка на посаді голови Ради НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: На сьогодні доцільно залишити Порошенка на посаді голови Ради НБУ

335
На сьогодні доцільно залишити Петра Порошенка на посаді голови Ради Національного банку України (НБУ). Таку думку висловив радник голови правління АБ "Укргазбанк", кандидат економічних наук Олександр Охріменко.
Він відзначив, що з врахуванням результатів президентських виборів змін у складі Ради НБУ не уникнути.
При цьому О.Охріменко вважає недоцільним змінювати П.Порошенка на посаді голови Ради НБУ.
В той же час він не виключає, що дана посада може розглядатися як винагорода за підтримку на виборах Президента. Таким чином, новим главою Ради НБУ може стати як людина, далека від банківського сектора, так і хтось із банкірів, але хто саме, поки важко сказати.
"Це може бути хтось із банкірів, починаючи з Горбаля (член Ради НБУ, народний депутат від Партії регіонів, почесний президент "Укргазбанку" Василь Горбаль), і закінчуючи Юшком (екс-міністр фінансів України (грудень 2001- листопад 2002 року), голова правління "Сбербанк Росії" Ігор Юшко), або Тимонькін (голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін), ним може бути також Францкевич (екс-голова правління "Індекс-банку" і "Райффайзенбанку Україна", екс-перший заступник голови правління "Промінвестбанку", екс-голова правління банку "Київ" Ігор Францкевич)". - відзначив О.Охріменко.
Довідка. Петро Порошенко входить до Ради НБУ за квотою Верховної Ради України (постанова ВР від 11 січня 2007 року №560-V).
Обіймає посаду голови Ради Нацбанку згідно з рішенням Ради НБУ від 23 лютого 2007 року.
Глава Ради НБУ обирається рішенням Ради НБУ терміном на 3 роки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас