Уряд Дубаї надав Dubai World 5 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Дубаї надав Dubai World 5 млрд. дол.

Казна та Політика
323
Уряд Дубаї надав на комерційній основі 18,3 мільярда дирхамів (5 мільярдів доларів) холдингу Dubai World, боргові проблеми якого в кінці 2009 року викликали занепокоєння серед інвесторів і ледве не викликали другу хвилю кризи, повідомляє у вівторок еміратська газета "Аль-Іттіхад", інформує РИА Новости.
За словами представника фінансового відомства емірату, ці гроші підуть на покриття поточних витрат і боргів Dubai World.
"Нового розвитку ситуації немає", - сказав РИА Новости представник департаменту фінансів Дубаї.
Джерелом фінансування стали 36,7 мільярда дирхамів (10 мільярдів доларів), надані Дубаї сусіднім еміратом Абу-Дабі в грудні 2009 року для реструктуризації боргів холдингу, зазначив представник фінансової влади емірату.
Перша частина десятимільярдної фіндопомоги від сусіднього емірату - 4,1 мільярда доларів - вже пішла на термінове погашення боргів в ісламських облігаціях ("сукук") девелопера Nakheel PJSC, що входить до конгломерату Dubai World, який займається масштабними проектами зі створення штучних островів і освоєнням морського шельфу.
Надана Абу-Дабі фінансова підтримка врятувала в грудні 2009 року Dubai World від дефолту, після чого напруга на світових фінансових ринках, викликана побоюваннями нової хвилі кризи, дещо спала.
В кінці минулого року холдинг Dubai World провів переговори з кредиторами щодо реструктуризації боргу на загальну суму 26 мільярдів доларів, включаючи 3,52 мільярда доларів боргів Nakheel.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас