Голова ФРБ Сан-Франциско: Економіці США потрібні наднизькі ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРБ Сан-Франциско: Економіці США потрібні наднизькі ставки

Казна та Політика
367
Американська економіка, як і раніше, потребує наднизьких відсоткових ставок, оскільки інфляція "небажано низька", а економічне зростання, ймовірно, буде повільним впродовж декількох років, заявила президент Федерального резервного банку Сан-Франциско Дженет Йеллен, повідомляє Reuters.
Йеллен, що виступила на факультеті бізнесу Університету Сан-Дієго, сказала, що темпи зростання економіки США складуть близько 3,5% цього року і 4,5% наступного року.
"Попри те, що рецесія, схоже, закінчилася, це не означає, що ми знаходимося там, де хотіли б. Навіть при моєму помірному прогнозі зростання економіка декілька років працюватиме значно нижче за свій потенціал", - заявила Йеллен.
Безробіття, яке зараз знаходиться на "неприйнятно високому" рівні 9,7%, цього року, ймовірно, знизиться лише до 9,25%, а до кінця майбутнього року до 8%, додала вона.
"М'яка монетарна політика Федеральної резервної системи, на мій погляд, адекватна, - сказала Йеллен. - Я не вважаю, що час скасовувати монетарне стимулювання".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас