Fiat закрив шість заводів на два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat закрив шість заводів на два тижні

765
Фірма Fiat на двотижневий період зупинила роботу шести своїх заводів на території Італії.
Керівництво автогіганта пояснює це тим, що в Європі завершилася дія програми, що фінансується національними урядами - "нова машина за автомотлох з доплатою", що призвело до різкого зменшення кількості замовлень.
Призупинення роботи торкнеться приблизно половини всіх працівників італійських підприємств концерну Fiat, тобто близько 30 тисяч осіб. У зв'язку з цим в минулі вихідні на підприємствах пройшли демонстрації.
Ці заводи випускають легкові автомобілі (при тому, що Fiat виробляє також вантажівки і сільськогосподарські машини) і знаходяться в Римі, Туріні, Неаполі і на острові Сицилія. П'ять з них належать Fiat, шостий, - спільне підприємство з французькою фірмою Peugeot .
"Протягом останнього року у нас підприємства не раз зупинялися, але вперше всі заводи закриваються відразу на два тижні, - сказав із цього приводу віце-президент групи Fiat зі зв'язків з пресою Рікард Гадезеллі. - У минулому автомобільна промисловість складала нові автомобілі, але тепер ми будуємо їх лише під замовлення".
Профспілки, проте, зажадали зустрічі з керівництвом гіганта і представниками уряду, аби обговорити майбутнє Fiat.
Крім того, під питанням і довгострокові перспективи сицилійського заводу Fiat, "Терміні імерезе": компанія збирається закрити його протягом року і перевести виробництво в інші італійські міста.
Уряд країни, проте, не хоче закриття "Терміні імерезе" - і приймає заявки від інших компаній, готових використовувати виробничі потужності цього заводу.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас