"Нафтогаз України" відкрив третє родовище вуглеводнів у Єгипті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" відкрив третє родовище вуглеводнів у Єгипті

Енергетика
411
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" продовжує успішну реалізацію проекту з освоєння концесійної території Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) в Західній Пустелі Арабської Республіки Єгипет. Про це повідомили в прес-центрі НАК "Нафтогаз України".
В повідомленні сказано, що відповідно до виробничої програми закінчена бурінням чергова пошукова свердловина на концесійній території в Південному блоці. При випробуванні в свердловині горизонту "G" формації Abu Rawash 20 лютого поточного року отримані промислові приливи газу дебітом 270 тис. куб. м на добу і конденсату дебітом 64,5 куб. м на добу. Відповідно до геофізичних досліджень, перспективними горизонтами в пробуреній свердловині є також горизонти Abu Rawash "F", Abu Rawash "D", Abu Rawash "B".
Таким чином, компанією відкрито вже третє родовище на концесійній території Alam El-Shawish East в Єгипті.
В той же час компанія продовжує пошукові роботи в межах концесійної території, здійснює підготовку до оголошення про комерційне відкриття, організацію раннього видобутку вуглеводнів.
Компанія заявляє, що успішна реалізація НАК "Нафтогаз України" проекту в Єгипті сприятиме прискоренню процесу диверсифікації джерел постачань енергоносіїв і становленню світового іміджу України як потужної енергетичної держави.
Довідка. 13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет і Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією і НАК "Нафтогаз України" укладено Концесійну угоду концесійної території Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) площею 994 кв. км. в Західній Пустелі Арабської Республіки Єгипет.
В результаті першого випробування на площі Gharadik свердловини HG-34/3 горизонту "G-2" формації Abu Rawash 18 лютого 2009 року був отриманий промисловий прилив нафти дебітом 80 тонн на добу. Другий промисловий прилив вуглеводнів у цій самій свердловині дебітом 350 тонн нафти на добу і 115 тис. куб. м газу на добу був отриманий з горизонту Abu Rawash "G-5" 8 листопада 2009 року.
Одночасно на площі Western Gharadik було відкрито друге нафтогазове родовище - в результаті випробування свердловини WHG-2/1, яка дала промислові приливи нафти 44 тонни на добу з горизонту "Bahariya" і 16,7 тонн на добу з горизонту Abu Rawash "G-6", а також попутного газу з цих же горизонтів дебітом відповідно 14,4 і 9,9 тис. куб. м.
На сьогодні пробурено 8 свердловин, з них 6 пошукових (Sedfa-1, Hend-1, Mosaad-1, Hg-34/5, WHg-2/1, Karima-1X) і 2 розвідувальні (Hg-34/3, Hg-34/4), 1 свердловина перебуває в бурінні (WHg-1/1) і на 3 свердловинах проводяться роботи з капремонту і випробування пластів (Hg-34/4, Hg-34/2, Karima-1). В процесі буріння свердловин проводиться повний комплекс геолого-геофізичних і промислових досліджень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас