Тігіпко пояснив вигоди створення консорціуму з управління українською ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко пояснив вигоди створення консорціуму з управління українською ГТС

Енергетика
1098
Політичну цінність газотранспортної системи (ГТС) України пора конвертувати в економічні вигоди, переконаний лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.
"Україні необхідна пакетна угода з Росією і Європою, яка би включала управління діючими газопроводами, розширення ГТС і обмін активами у сфері видобутку газу і його реалізації кінцевим споживачам", - цитує політика його прес-служба.
"Мова не йде про продаж за гроші: ГТС - об'єкт стратегічний, а гроші можна швидко проїсти. Потрібно говорити про обмін активами у сфері видобутку газу і його реалізації", - підкреслив С.Тігіпко
На його думку, за Україною має залишитися 50% в майбутньому консорціумі, решта акцій - розподілені між російським "Газпромом" і найбільшими європейськими енергокомпаніями.
"Це безпрограшний варіант. Потужність української ГТС можна збільшити майже в два рази. "Газпрому" цікаво поставляти більше, і при цьому він відчайдушно не опиратиметься зростанню тарифу на транзит, бо сам стане отримувати частину прибутку у вигляді дивідендів. А європейці отримають гарантію, що жодних газових криз і відключень надалі не буде", - пояснив С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас