Через страйк пілотів "Люфтганзи" скасовано близько 3 тис. рейсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через страйк пілотів "Люфтганзи" скасовано близько 3 тис. рейсів

369
Страйк пілотів авіакомпанії "Люфтганза" змусив німецького авіаперевізника скасувати близько 3 тис. рейсів і призвів до відстрочення вильотів на внутрішніх і міжнародних лініях, повідомляє британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.
В той же час, американська телекомпанія Сі-Ен-Ен, із посиланням на представника перевізника, повідомляє про скасування близько 800 із приблизно 1800 рейсів "Люфтганзи" щодня.
Крім того, інформує Бі-бі-сі, на думку представників однієї з найбільших в світі авіакомпаній, її збитки від страйку можуть складати 25 млн євро ($34 млн) на день.
Найбільше рейсів буде скасовано з аеропортів Франкфурту і Мюнхена.
В страйку беруть участь пілоти "Люфтганзи", а також її дочірніх компаній - "Люфтганза карго" і низькобюджетного авіаперевізника "Джерман вінгс".
Напередодні страйку міністр транспорту Німеччини Петер Рамзауер, заявив, що дії страйкарів можуть завдати збитку економіці країни і репутації самої "Люфтганзи".
Спротив пілотів авіакомпанії викликають умови оплати їх праці, а також виробнича безпека. Крім того, страйкарі звинувачують керівництво "Люфтганзи" в тому, що воно вважає за краще укладати контракти з іноземними пілотами, оскільки вони згодні на нижчі зарплати.
Представники авіаперевізника напередодні страйку закликали керівництво профспілки компанії сісти за стіл переговорів, проте отримали відмову.
"Ми готові до переговорів без попередніх умов", - заявив прес-секретар компанії Клаус Вальтер.
Він також додав, що якщо профспілка "відмовиться від переліку своїх нездійсненних і незаконних вимог, вихід з ситуації буде знайдений швидко".
В свою чергу, представник страйкарів Йорг Хандверг заявив, що "керівництво "Люфтганзи" не зацікавлене в діалозі, але ніколи не заявить про це відкрито".
За словами Вальтера, які наводить Сі-Ен-Ен, цей страйк, в якому, як повідомлялося, беруть участь понад 4 тис. пілотів, став найбільшим в історії авіації Німеччини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас