Заборона "Візиря": у ДАІ чекають, адвокати "добивають" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона "Візиря": у ДАІ чекають, адвокати "добивають"

1312
Юристи не збираються зупинятися на досягнутому і мають намір продовжити боротьбу.
Суд заборонив даішникам користуватися скандальним приладом "Візир". Два адвокати - представники Ради автомобілістів України - навесні минулого року подали позов в окружний адмінсуд столиці і днями виграли справу.
"Підставою позову стали висновки харківського фізика Романа Павловича: "Візир" не може однозначно визначити швидкість саме тієї машини, яку він фотографує, - сказала "Сегодня" співпозивач Тетяна Чурикова. - Виробник "Візирів" мені відповів, що безперечним доказом може бути фото, на якому видно всю дорогу аж до горизонту і є видимим лише один автомобіль. Якщо автомобілі два, то прилад може не розпізнати швидкість. Ми подали позов до МВС і ДАІ, щоб визнати їх дії з використання "Візирів" неправомірними і заборонити їх в Україні, вимагали провести експертизу. У нас є три письмові висновки від кандидатів технаук в області радіолокації, які свідчать, що прилад не може визначити швидкість фотографованого авто, фіксація відбувається "наугад". Але суд відмовив нам в експертизі. Будемо оскаржувати це. Позов був задоволений лише на підставі статті 11 закону про міліцію, в якій сказано, що міліція має право використовувати техзасоби, передбачені нормативно-правовими актами. А "Візир" ними не передбачений. Суд визнав дії ДАІ неправомірними просто до винесення нормативно-правового акту".
Тому юристи не зупинятимуться на досягнутому і мають намір продовжити боротьбу. "Масив позовів "задавив" "Візиря"! На мій погляд, він дискредитований і похований", - вже торжествує адвокат Олексій Святогор.
"В Департаменті ДАІ вчора ще не було жодних офіційних документів з суду щодо цієї справи, тому, не маючи на руках даних, я поки утримаюся від коментарів. Зараз "Візирі", як і раніше, в строю. Відмовлятися від них команди не було", - говорить начальник прес-служби ДАІ України Ніна Хмельовська. Можливо, ДАІ подаватиме апеляцію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас