Кабмін збереже співпрацю України з G8 в рамках Глобальних ініціатив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін збереже співпрацю України з G8 в рамках Глобальних ініціатив

118
Кабінет Міністрів має на меті звільнення від оподаткування допомоги, яка надається Україні країнами "Великої вісімки" (G8) в рамках Глобального партнерства проти розповсюдження зброї і матеріалів масового знищення та Глобальної ініціативи боротьби з актами ядерного тероризму, повідомляє прес-служба прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
Ухвалення законопроекту сприятиме створенню сприятливих умов для подальшого розвитку співробітництва в цій сфері, а також прискорить вступ України до Європейського Союзу.
27 червня 2002 р. на зустрічі країн "Великої вісімки" у канадському м. Кананаскісі було проголошено ініціативу "Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї і матеріалів масового знищення". До цієї ініціативи Україна приєдналась у січні 2003 р. Ініціатива має 6 основних напрямків діяльності: зміцнення системи міжнародних договорів; удосконалення обліку предметів і матеріалів, що можуть використовуватися для виробництва зброї масового знищення й ракет; зміцнення фізичного захисту таких предметів і матеріалів; зміцнення прикордонного та митного контролю; зміцнення експортного контролю; знищення хімічної зброї, мінімізація запасів біологічної зброї й знищення надлишку матеріалів, що розщеплюються.
До "Глобальної ініціативи щодо боротьби з актами ядерного тероризму" Україна приєдналась у лютому 2007 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас