Храми підвищують ціни на обряди та свічки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Храми підвищують ціни на обряди та свічки

607
Церкви можуть підвищити ціни на свічки та обряди, а маленькі і зовсім закритися. Винні у цьому непосильні тарифи на опалення, за рівнем яких храми прирівняли до ресторанів і стрип-клубів! Якщо раніше церкви ще могли платити, то за морозний січень цифри в платіжках збільшились в кілька разів.
"За січень нам потрібно заплатити 55 тис. грн.! Ми як стриптиз-клуби - одна гігакалорія коштує 670 грн.", - скаржиться староста Свято-Вознесенського храму Алла Шибова. За борг їх церкву обіцяють і зовсім позбавити опалення. "Доведеться знову піднімати ціни або закриватися до весни - не морозитимемо ж прихожан", - говорить Шибова. Аналогічна історія в храмі Миколи Чудотворця, Святого мученика Трифона та інших невеликих - у великих церквах більше пастви і милостині. У церквах говорять, що змушені будуть підвищити мінімальну ціну на свічки з гривні до двох (оскільки також подорожчав віск), а розцінки на обряди десь на 25%. Наприклад, якщо зараз хрещення в невеликому храмі обійдеться в 150-200 гривень, то скоро - до 250 грн., а вінчання - мінімум 750 гривень.
В главку ціноутворення говорять, що не можуть переглянути тарифи для церков. "У нас лежить близько 200 звернень від храмів. Але ми маємо право формувати розмір тарифу для житлового фонду, бюджетних установ і інших користувачів. До цих "інших", дійсно, окрім церков, входять ресторани і стрип-клуби. Але ціни усередині групи мають бути однаковими", - пояснив нам начальник главку Василь Яструбинський.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас