S&Р підвищило кредитний рейтинг Туреччини з ВВ- до BB — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&Р підвищило кредитний рейтинг Туреччини з ВВ- до BB

226
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&Р) підвищило довгостроковий суверенний рейтинг Туреччини в іноземній валюті на один щабель - з BB- до BB. Прогноз по рейтингу - "позитивний", перегляд суверенних рейтингів в позитивну сторону можливий протягом 1-2 років, йдеться в повідомленні агентства.
"Підвищення рейтингу відображає наше бачення посилення гнучкості економічної політики країни, що стало результатом стабільного скорочення боргового навантаження турецького уряду впродовж останнього десятиліття", - зазначив кредитний аналітик S&Р Френк Джілл. Крім того, експерти рейтингової служби не залишили без уваги успіхи регулюючих органів Туреччини в збереженні стійкості фінансового сектора всупереч зовнішнім несприятливим чинникам.
На думку S&Р, банківська система Туреччини є однією з найміцніших і найменш закредитованих серед країн Європи, що розвиваються. Агентство також зазначає, що місцеві ринки капіталу продовжують розвиватися, дозволяючи уряду залучати кошти в місцевій валюті на терміни до 10 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас