НБУ дав Фірташу ще один шанс придбати банк "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дав Фірташу ще один шанс придбати банк "Надра"

Кредит&Депозит
2432
Національний банк дав ще один шанс бізнесменові Дмитру Фірташу придбати банк "Надра". Для цього власник Group DF повинен до першого березня цього року перевести на рахунки банку частину з обіцяних 6 мільярдів гривень.
"До 1-го березня інвестор повинен завести в банк "Надра" перший грошовий транш", - повідомив директор департаменту кризового менеджменту і контролю операцій на відкритому ринку НБУ Юрій Петров.
Як пише видання, такі вимоги прописані в погодженій з Нацбанком програмі фінансового оздоровлення банку. За нею, 6 млрд. грн. інвестор повинен завести в банк трьома траншами. "До кінця 2010 року інвестор повинен завести в банк "Надра" другий транш, остання частина коштів має бути перерахована в 2011 році", - говорить Петров.
Якими порціями вливатимуться гроші, представник НБУ сказати відмовився. Відомо лише, що розмір траншів розраховувався, виходячи з потреб банку "Надра" в ліквідності і підтримки його платоспроможності.
Крім того, НБУ дозволив банку виконувати програму з виплат вкладів фізособам. За інформацією банку "Надра", з 11 по 18 лютого фінустанова виплатила за цією програмою вже близько 60 мільйонів гривень.
Нагадаємо, раніше Національний банк України вирішив не надавати Фірташу статус інвестора.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас