Експерт: Міжнародні страхові групи за декілька років можуть об'єднати свої активи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Міжнародні страхові групи за декілька років можуть об'єднати свої активи в Україні

351
Міжнародні страхові групи в наступні декілька років можуть об'єднати свої розрізнені активи в Україні, внаслідок чого можлива зміна лідерів на ринку, вважає голова правління СК "Брокбізнес" (Київ) Вадим Загребний.
"Не виключено, що протягом 2010-2011рр. група лідерів українського ринку страхування дещо зміниться", - наведені слова В.Загребного в прес-релізі компанії.
На його думку, в 2010 році завершиться процес об'єднання компаній, що працюють під брендом АХА ("АХА-Україна" і "АХА-страхування" - ред.). "За дев'ять місяців минулого року обидва страховики групи АХА зібрали спільними зусиллями близько 499 млн грн. валових страхових премій, і таким чином компанії майже наступають на п'яти нинішньому лідерові ринку - НАСК "Оранта", - сказав В.Загребний.
Крім того, він вважає, що протягом двох-трьох років вірогідна консолідація українських компаній, контрольованих австрійською Vienna Insurance Group: СК "Українська страхова група", УСК "Княжа", а також СК "Глобус" і "VAB Страхування". "Якщо передбачити, що VIG протягом декількох років проведе консолідацію всіх своїх страхових активів в Україні, можливо, така компанія зможе увійти до трійки лідерів за розміром валових премій", - відзначив В.Загребний.
При цьому, за його словами, в 2010 році не варто чекати масового приходу закордонних інвесторів, оскільки в нинішніх умовах українські СК оцінюються дуже дешево.
"Зараз вартість українських СК досягає 50%-150% суми валових страхових премій, зібраних за рік, що відображає, в першу чергу, високий потенціал зростання ринку і самих компаній, тоді як в 2007-2008рр. діапазон цін на українських страховиків досягав від 2 до 3 річних зборів валових страхових премій", - підкреслив В.Загребний.
Він також відзначив, що потенційні інвестори зацікавлені в компаніях з ТОП-20 на класичному ринку з розвиненою регіональною мережею і якісними активами.
"В 2005-2007рр. було популярно створювати страхові компанії для подальшого перепродажу. Головною метою власників такої СК було "розкрутити" її, розвинути регіональну мережу, наростити обсяги страхових премій (часто за рахунок низьких страхових тарифів) і продати подорожче на піку зростання. Проте на сьогоднішній день подібні "бізнес-проекти" практично не затребувані, бо економічна ситуація тому не сприяє", - сказав В.Загребний.
Він вважає, що покупцями українських СК можуть виступити як вже присутні в Україні великі світові страховики, так і інші, які проявляють до країни інтерес (Aviva, Ergo і Gotar).
"Цілком можливо, що у міру стабілізації світової і вітчизняної економіки окремі українські СК все-таки отримають цікаві пропозиції від потенційних інвесторів, і власники приймуть рішення про продаж СК", - додав В.Загребний.
СК "Брокбізнес" працює на страховому ринку України з грудня 1993 року.
Компанія має сертифікат відповідності системи менеджменту якості ISO 9001:2008, 38 ліцензій і надає широкий спектр страхових послуг.
Нині СК "Брокбізнес" має розгалужену мережу, яка налічує 41 філію і розвинену мережу відділень і відділів продажів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас