Пік кризи минув? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пік кризи минув?

3098
Що характеризує вихід країни з кризи? Безліч чинників і один з них - зростання попиту на нерухомість. Всі пам'ятають, що світові економічні проблеми починалися саме з його відсутності - в усякому разі, в Новому Світі. Якщо судити з різко збільшеної інтенсивності купівлі житла в Королівстві - справи йдуть на поправку.
За щойно оприлюдненою статистикою галузевої організації ріелторів Mäklarstatistik, кількість кооперативних квартир, що поміняли своїх господарів, зросла в 2009 році на 20% в порівнянні з попереднім роком, а приватних будинків шведи купили більше на 10%.
Цьому сприяє ставка рефінансування, ось вже рік утримувана Центральним банком Швеції на рекордно низькій позначці - всього 0,25%.
Загальний обсяг іпотечних кредитів у країні наростає як снігова куля. На сьогоднішній день все населення Королівства винне банкам колосальну суму 2 трильйони 551 мільярд крон, - і це при тому, що банки набагато суворіше, ніж раніше, ставляться до відбору потенційних позичальників.
Експерти вважають, що цього року приріст шведської економіки складе 3 відсотки.
Це стало б дуже хорошим показником - на тлі 5% падіння зростання валового національного продукту торік.
Якщо так далі піде, то до 2012 року шведська економіка буде збалансована, а рік по тому, отримає, нарешті, як сподіваються шведи, і додатне сальдо.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас