НБУ наполягає на непопулярних реформах для подолання кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ наполягає на непопулярних реформах для подолання кризи

Казна та Політика
4252
Національний банк наполягає на непопулярних реформах для подолання кризи.
Про це говориться в повідомленні НБУ.
"Лише поєднання прагматичної грошово-кредитної політики, позбавленої популізму, економічних реформ і збалансованих державних фінансів, може сформувати адекватну відповідь сучасним глобальним викликам і вивести економіку України на шлях стабільного довгострокового зростання", - говориться в повідомленні.
Водночас, як зазначає регулятор, стан грошово-кредитного ринку прямо залежить від показників розвитку реального сектора економіки.
Через це, згідно із повідомленням, монетарні і пруденціарні заходи не можуть розглядатися як самодостатні чинники подолання кризових явищ в економіці і на фінансовому ринку.
"Попри непрості макроекономічні умови в 2009 році Національний банк в цілому забезпечив виконання цілей і завдань, визначених Основними принципами грошово-кредитної політики на 2009 рік", - підкреслює НБУ.
Зокрема, були істотно знижені темпи інфляції, чому значно сприяли стабілізація обмінного курсу гривні і використання інших монетарних механізмів і інструментів, а саме процентних важелів.
Темпи розширення грошової пропозиції були в межах визначених у "Основних принципах прогнозних індикаторів".
Нагадаємо, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що зростання промислового виробництва в січні 2010 на 11,8% в порівнянні з січнем 2009 свідчить про вихід економіки з кризи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас