Новий президент Нігерії заборонив поздоровляти себе із вступом на посаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий президент Нігерії заборонив поздоровляти себе із вступом на посаду

Казна та Політика
165
Діючий президент Нігерії напередодні заборонив Нігерії розміщувати в газетах поздоровлення, адресовані йому на честь його вступу на посаду в.о. президента країни. Нагадаємо, що Гудлак Джонатан офіційно був затверджений парламентом на цій посаді у вівторок 9 лютого, як писала газета .
Саме за допомогою оголошень в газетах Нігерія зазвичай намагається підлеститись до нової адміністрації. Заступництво впливових людей часто є запорукою успіху в цій західноафриканській країні, де широко розвинена корупція.
Він також наклав заборону на так звані візити солідарності. Про це повідомляє агентство Reuters.
Подібне рішення продовжує лінію боротьби з корупцією, узяту новим президентом після приходу до влади. Як пише газета "Взгляд", в першу чергу, він звільнив генерального прокурора Нігерії, що користувався поганою славою, оскільки він неодноразово перешкоджав антикорупційним розслідуванням відносно нігерійських політиків.
Нагадаємо, що парламент Нігерії 9 лютого затвердив віце-президента країни Гудлака Джонатана на посаді виконуючого обов'язки глави держави. Колишній президент, 58-річний Яр-Адуа, з листопада минулого року проходить курс лікування в кардіологічній клініці Саудівської Аравії.
В початку січня він особисто висловив прохання відпустити його тимчасово у відставку за станом здоров'я. Зараз він почувається набагато краще, проте дата його повернення на батьківщину доки невідома.
Влада сподівається що офіційне призначення Гудлака Джонатана на посаду в.о. президента покладе край періоду невизначеності в історії Нігерії. Проте деякі експерти зазначають, що вирішення про заміну представника мусульманської півночі Умару Яр-Адуа вихідцем з християнського півдня Гудлаком Джонатаном може привести до ще більших проблем у зв'язку з постійними міжнаціональними і міжрелігійними конфліктами усередині країни.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас