НБУ погодив план фінансового оздоровлення банку "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ погодив план фінансового оздоровлення банку "Надра"

Кредит&Депозит
2643
Національний банк України (НБУ) погодив план фінансового оздоровлення банку "Надра" (Київ), повідомила прес-служба кредитно-фінансової установи.
"За розробленим і погодженим з НБУ планом фінансового оздоровлення банку "Надра", і з врахуванням поточного стану його справ прийнято рішення про те, що в 2010 році банк виконуватиме зобов'язання перед клієнтами в рамках спеціальних програм.", - говориться в повідомленні.
Серед головних завдань банку "Надра" в поточному році прес-служба вказує: поступове збільшення ліквідності; реалізацію програм, що дозволяють виконати зобов'язання перед вкладниками і власниками поточних рахунків; підтримка високого рівня обслуговування кредитного портфеля за рахунок активної роботи з позичальниками; продовження політики оптимізації витрат банку.
Результати діяльності банку в 2009 році показали, що банк може відновити свою здатність функціонувати як банківська установа: в рамках розроблених для клієнтів програм банк виконав зобов'язання на загальну суму понад 3,5 млрд грн., зазначає прес-служба. "Ми повністю контролюємо ситуацію і реально оцінюємо свої можливості із виконання зобов'язань перед клієнтами", - говориться в повідомленні.
Банк планує протягом 2010 року повернути вклади основному сегменту клієнтів - 99% вкладників, депозити яких не перевищують 150 тис. грн., а також підключати нові категорії клієнтів до комплексної програми виплати депозитів. Всього протягом 2010 року 99% вкладникам - фізичним особам, що приєднались до комплексної програми виплати депозитів, окрім виплат в минулому році, банк поверне близько 2,4 млрд грн.
Як наголошується в повідомленні, банк "Надра" з 17 лютого виплачуватиме відсотки із депозитів в повному обсязі і без обмежень.
В рамках спеціальних пропозицій з 17 лютого банк пропонує всім вкладникам - фізичним особам продовжити депозитний договір, розмістивши кошти під ринкові процентні ставки: максимальна ставка складе 19,5% в гривні, 9,5% - в доларах і 8,5% - в євро.
Крім того, клієнти зможуть отримати додаткові бонуси: на 1% збільшиться ставка із депозитів клієнтів в сегменті до 150 тис. грн., які продовжили свої договори не менше ніж на 12 місяців. Також в рамках спеціальної пропозиції клієнти зможуть отримувати додатково 2% до базової відсоткової ставки, якщо зроблять конвертацію депозиту в гривню.
Як підкреслюється в повідомленні, банк готовий поетапно виконати зобов'язання перед всіма категоріями клієнтів.
Як повідомлялося, правління НБУ прийняло рішення продовжити роботу тимчасового адміністратора в банку "Надра" на рік - до лютого 2011 року.
Українські ЗМІ повідомляли, що потенційним інвестором банку "Надра" є український бізнесмен Дмитро Фірташ. Group DF, котра йому належить, заявляла про намір придбати контрольний пакет акцій банку "Надра" ще в листопаді-2008 року.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок січня 2010 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидва - Кіпр, 30,7406%).
За даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків, тоді як роком раніше за цим показником він був шостим. Чистий збиток банку в 2009 році склав 1,364 млрд грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас