Росія розраховує зберегти свою частку у СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія розраховує зберегти свою частку у СБ

Казна та Політика
278
Росія сподівається не втратити свою частку у Світовому банку (СБ) при майбутньому перерозподілі квот, заявив журналістам у вівторок помічник президента РФ Аркадій Дворкович.
Повідомляючи про підсумки переговорів президента РФ Дмитра Медведєва з главою Світового банку Робертом Зелліком, Дворкович зазначив, що "щодо одного з питань, яке обговорювалось сьогодні, а саме перерозподіл квот міжнародних організацій, зокрема у Світовому банку, процес йде, консультації тривають, і є мета закінчити їх цього року".
Дворкович нагадав, що до грудня цього року передбачається перерозподілити квоти у світовому банку на 3% між країнами, що розвиваються, і розвиненими. "Ті, що розвиваються, повинні отримати більше, розвинені, як правило, - втратити", - зазначив він.
"Ми розраховуємо на зважений підхід наших партнерів і самого Світового банку і сподіваємося, що буде знайдений спосіб, при якому Росія не втратить свою частку", - підкреслив помічник президента.
"Технічно є вірогідність невеликого зменшення частки, але зараз ми обговорюємо зі Світовим банком, яким чином, за рахунок яких проектів, яких форм участі можливо зберегти частку Росії в Світовому банку", - сказав Дворкович.
"І в будь-якому разі збережеться наш голос в керівництві Світового банку", - підкреслив він.
"Крім того, президент Світового банку позначив як одну з можливостей розширення участі Росії в проектах Міжнародної фінансової корпорації, яка є інститутом Світового банку", - сказав Дворкович.
"Також цікавою була тема розширення кадрового представництва Росії в керівництві Світового банку", - сказав він, додавши, що над цією темою потрібно попрацювати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас