Dubai World запропонує кредиторам два варіанти реструктуризації боргу у 22 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dubai World запропонує кредиторам два варіанти реструктуризації боргу у 22 млрд дол

Казна та Політика
296
Арабська компанія Dubai World готова запропонувати своїм кредиторам два варіанти реструктуризації боргу в 22 млрд доларів, повідомляє РБК daily.
Як повідомляють ЗМІ із посиланням на анонімні джерела, перший варіант реструктуризації має на увазі виплату лише 60% боргу через сім років. Причому облігації, що випускаються для цього, не матимуть жодного купона. Іншими словами, обслуговувати борг Dubai World не буде. Правда, в даному випадку кредитори отримують одну безперечну перевагу - зобов'язання компанії гарантуються урядом емірату, ризики дефолту якого значно нижчі, ніж в компанії.
другий варіант реструктуризації також має на увазі семирічне відстрочення, але дозволить постраждалим компаніям повернути 100% вкладених коштів. Проте замість державних гарантій із виплати 60% боргу кредиторам запропонують частки в активах однієї з "дочок" Dubai World, будівельної компанії Nakheel.
Як зазначають аналітики, для багаточисельних кредиторів, до яких входять такі крупні європейські банки, як HSBC, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered і Credit Suisse, перший варіант реструктуризації є прийнятнішим, навіть не дивлячись на масштабні втрати.
Сама Dubai World всіляко заперечує існування подібних варіантів реструктуризації боргу, стверджуючи, що план із врегулювання кредитних суперечок буде анонсований лише в березні-квітні 2010 р.
В минулі вихідні акції дубайських компаній впали в середньому на 3,5% через побоювання інвесторів з приводу боргових проблем емірату. У результаті вартість страхування облігацій Дубаю від дефолту повернулася до листопадових рівнів. На сьогоднішній день кредитні дефолтні свопи з Дубаю оцінюються в 632 базових пункти, тобто 63,2 тис. на кожен мільйон доларів застрахованого боргу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас