Німеччина не підтримує ідею створення спеціального фонду для допомоги таким країнам, як Греція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не підтримує ідею створення спеціального фонду для допомоги таким країнам, як Греція

Казна та Політика
379
Німеччина не підтримує ідею створення спеціального фонду для допомоги таким країнам зони євро, як Греція, що відчуває проблеми з бюджетними дефіцитами. Як заявив представник німецького Міністерства фінансів Міхаель Оффер, в Греції немає іншої альтернативи, окрім рішучих заходів бюджетної економії, наскільки б болючими і важкими не були ці заходи, повідомляє Associated Press.
Представник німецького Міністерства фінансів також засумнівався в здатності Міжнародного валютного фонду (МВФ) допомогти Греції. "Технічну підтримку" МВФ надати може, але навряд чи з його боку буде фінансова допомога, сказав Оффер.
Зазначимо, що сьогодні міністри фінансів країн - учасниць єврозони обговорюють в Брюсселі проблему Греції. За неофіційними даними, учасники зустрічі мають намір розглянути рекомендації Європейського центрального банку (ЄЦБ), висунуті відносно кризової південноєвропейської держави. ЄЦБ, за повідомленнями німецьких ЗМІ, виступає за ще радикальніші заходи зі зменшення бюджетного дефіциту Греції, зокрема за додаткові податки.
Дефіцит бюджету Греції досяг в 2009 р. 12,7% від валового внутрішнього продукту (ВВП) країни, тоді як базові угоди єврозони передбачають, що бюджетні дефіцити країн - учасниць валютного союзу не повинні перевищувати 3% ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас