Індія витратить на оборону 200 мільярдів доларів за 12 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія витратить на оборону 200 мільярдів доларів за 12 років

Казна та Політика
192
Військові витрати Індії в найближчих 12 років складуть понад 200 мільярдів доларів, повідомляє IANS.
Приблизно половина вказаної суми буде витрачена на потреби військово-повітряних сил Індії, які мають намір повністю відновити 50 відсотків парку винищувачів, а також замінити всі транспортні літаки і гелікоптери. Решту грошей буде витрачено на покупку гаубиць та іншого гарматного озброєння, бронеавтомобілів підвищеної прохідності, пускових ракетних установок, танків, кораблів, підводних човнів і авіаносців.
В рамках програми із оновлення парку військової техніки ВПС Індії є намір довести кількість бойових ескадрилей до 45 (близько 900 літаків), купивши у тому числі винищувачі Tejas національної розробки. Для порівняння, за даними на початок 2009 року, у складі ВПС Індії налічувалися 34 ескадрильї, а два роки тому - 39,5. Більшість літаків були списані через їх подальшу непридатність для експлуатації.
Крім того, Індія братиме участь в розробці двомісної модифікації російського винищувача п'ятого покоління ПАК ФА. Участь індійської сторони в проекті оцінюється у вісім мільярдів доларів. Індія також має намір купити в американського концерну Boeing десять військово-транспортних літаків C-17 Globemaster III за більш ніж два мільярди доларів, а також патрульні літаки P-8I Poseidon.
В планах індійських ВМС - прийняття на озброєння в 2012-2015 роках авіаносців, підводних човнів і корветів-невидимок власної розробки. Окрім цього, індійські військові мають намір сформувати власне угрупування супутників військового призначення, а також значно збільшити парк безпілотних літальних апаратів.
За останніми даними, вік майже 70 відсотків військової техніки, що стоїть на озброєнні Індії, перевищує 20 років. При цьому 50 відсотків техніки є безнадійно застарілою і потребує капітального ремонту.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас