Литвицький: НБУ вивчає пропозиції про покупку банку "Надра" від "більш ніж одного інвестора" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: НБУ вивчає пропозиції про покупку банку "Надра" від "більш ніж одного інвестора"

Кредит&Депозит
924
НБУ вивчає пропозиції про покупку банку "Надра" від "більш ніж одного інвестора".
Про це РБК-Україна сьогодні повідомив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький.
В той же час, Литвицький не уточнив, ані про яких саме потенційних інвесторів банку "Надра" йде мова, ані про кількість заявок. "Я не отримував мандата від (від голови НБУ) Володимира Семеновича (Стельмаха) говорити, заявки скількох інвесторів розглядає НБУ", - сказав він.
Також Литвицький підкреслив, що банк "Надра" знаходиться у нормальному стані, зокрема, повертає депозити вкладникам. "Банк "Надра" ніхто не ховає, а продовження терміну дії тимчасової адміністрації банку говорить лише про те, що НБУ потрібно більше часу, щоб визначитися з інвестором, вивчити пропозиції", - сказав Литвицький.
Нагадаємо, 11 лютого Кабмін України ухвалив рішення не наполягати на переведенні вкладників банку "Надра" в "Родовід банк", якщо НБУ запропонує іншу модель для порятунку банку "Надра". "Я знаю, хто інвестор, але думаю, що не маю права цього коментувати", - сказав в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.
Нагадаємо, 23 грудня Кабмін прийняв постанову № 1430, якою передбачалася докапіталізация "Родовід банку" шляхом придбання акцій додаткової емісії вказаного товариства в сумі 7,5 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної займу для переведення до цього банку вкладників банку "Надра".
Кабмін наказував Міністерству фінансів спільно з Національним банком забезпечити укладення ВАТ КБ "Надра" і ПАО "Родовід Банк" договору про взаємодію вказаних банків в процесі одночасного відчуження ВАТ КБ "Надра" зобов'язань по вкладами фізичних осіб і активів ПАО "Родовід Банк". Проте тимчасовий адміністратор банку "Надра" Жуковська, за даними Мінфіну, в середу 10 лютого, відмовилася підписувати відповідний договір. А НБУ заявив про надходження заявки від стратегічного інвестора, який готовий брати участь в докапіталізації банку "Надра".
Уманський також заявив, що порятунок банку "Надра" коштуватиме інвесторові "мінімум 5,5-6 млрд грн". "Питання обговорюється. Об'єктивно порядок цифр, який мінімально необхідний банку це 5,5 - 6 млрд грн. Це той обсяг, який ми (Міністерство фінансів) вважаємо мінімально необхідним для підняття банку Надра", - сказав Уманський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас