Сьогодні стартує зимова Олімпіада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні стартує зимова Олімпіада

618
Сьогодні у Ванкувері стартує ХХI зимова Олімпіада. На ній українські спортсмени претендуватимуть на медалі в п'яти видах спорту, повідомляє видання "Комерсант-Україна".
Хороші шанси піднятися на п'єдестал у біатлоністів - Віти і Валі Семеренко, Оксани Хвостенко, Андрія Дериземлі і Сергія Седнева, жіночій естафетній збірній з біатлону, а також лижниці Валентини Шевченко і саночниці Наталії Якушенко. Складніше буде завоювати винагороди фігуристам Тетяні Волосожар і Станіславу Морозову, а також фрістайлісту Станіславу Кравчуку.
Перед кожною зимовою Олімпіадою надії збірної України на медалі пов'язані виключно з п'ятьма видами спорту. Як в Лілехамері в 2004 році, в Нагано в 1998-му, в Солт-Лейк-Сіті в 2002-му і в Туріні чотири роки тому, це біатлон, фігурне катання, лижні гонки, санки і фрістайл, тобто ті види спорту, які в Україні більш-менш успішно розвиваються.
Досі медалі приносили лише фігуристи і біатлоністи. На рахунку перших найвидатніше українське досягнення на зимових олімпіадах - золото Оксани Баюл в 1994 році, а також бронза Олени Грушиної і Руслана Гончарова серед танцювальних дуетів у 2006-му. Біатлонна збірна принесла срібло Олени Петрової в індивідуальній гонці в Нагано і дві бронзи в спринті - Валентини Цербе на першій для української збірної Олімпіаді і Лілії Вайгіної-Єфремової на минулих Іграх.
Всі ті ж п'ять видів фігурують в списку українських надій і напередодні Олімпіади у Ванкувері.
Всього до Ванкувера вирушили 47 українців. Вони також виступлять в стрибках з трампліну, лижному двоборстві, гірських лижах і сноуборді, де не претендуватимуть на високі результати. В цілому на Олімпіаді буде розіграно 86 комплектів медалей у 15 видах спорту.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас