КНР планує "поступове згортання" стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР планує "поступове згортання" стимулювання економіки

383
Народний банк Китаю планує здійснювати "поступове згортання" заходів стимулювання економіки країни, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на квартальний звіт центробанку.
Китайський ЦБ "поступово виводитиме кредитно-грошові умови з антикризового режиму і поступово повертатиме їх до норми", йдеться в повідомленні банку, розміщеному на його сайті. Колишні квартальні звіти банку не містили згадок про згортання екстрених заходів.
Китайський Центробанк знов закликав світові держави до скоординованого згортання антикризових програм, заявивши, що неузгоджене з рештою світу завершення стимулювання економіки лише в розвинених країнах створює загрозу відтоку капіталу.
"Доки розвинені економіки не згорнуть екстрену політику, глобальна ліквідність, ймовірно, залишатиметься на високому рівні, а вартість активів зростатиме, - сказано в заяві банку. - Проте як тільки найбільші розвинені економіки почнуть згортати екстрені заходи, глобальні грошові потоки можуть змінити напрям, а ціни на активи в світі, особливо ціни на активи в країнах з економікою, що розвивається, будуть волатильними".
Серед інших викликів, з якими китайська економіка може зіткнутися цього року, названо "незбалансоване зростання" внутрішнього попиту, цінову нестабільність, посилення торговельних протиріч.
Центробанк КНР орієнтуватиметься на помірне зростання кредитування і має намір використовувати широкий спектр інструментів управління кредитно-грошовою політикою.
Зростання грошової маси M2, як очікується, складе цього року 17%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас