Британії загрожує нафтова криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британії загрожує нафтова криза

Енергетика
1020
Британії протягом п'яти років загрожує нафтова криза, яка буде серйознішою за нинішню фінансову кризу, попередили лідери британського бізнесу, інформує 10 лютого Daily Telegraph.
В новій доповіді, підготовленій Робочою групою із енергетичної безпеки, котра об'єднує британські приватні компанії, говориться, що споживачів чекає підвищення витрат на опалення, транспорт, продовольство та інші товари. Автори доповіді підкреслюють, що малозабезпечені верстви населення виявляться найуразливішими перед значним зростанням цін.
Річард Бренсон, засновник компанії Virgin Group, що входить до Робочої групи, чиї авіакомпанії і залізниці залежать від коливань цін на нафту, заявив, що уряд і бізнес повинні співпрацювати в підготовці економіки до нафтової кризи.
"Конкурентоспроможність Британії буде ослаблена, якщо ми не зможемо розробити життєздатні, порівняно дешеві і надійні джерела альтернативної енергії", - заявив Бренсон в інтерв'ю Daily Telegraph.
В доповіді говориться, що особливо уразливим до зростання нафтових цін буде транспорт, оскільки компанії від супермаркетів до виробників залежать від доставки. Робоча група рекомендує вивчити такі методи як електрифікація залізниць і створити необхідну інфраструктуру.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас