Банк "Надра" з 11 лютого відновлює виплати депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" з 11 лютого відновлює виплати депозитів

Кредит&Депозит
3987
Банк "Надра" (Київ) з 11 лютого відновлює роботу в рамках комплексної програми виплати депозитів фізичним особам, повідомляється в прес-релізі банку.
"Очікуючи рішення Національного банку України відносно затвердження плану фінансового оздоровлення і програми виконання зобов'язань банку "Надра" перед клієнтами, з другої половини дня 11 лютого 2010 року банк починає виплати за програмами, розробленими і запровадженими в період роботи тимчасової адміністрації, основною з яких є комплексна програма виплати депозитів клієнтам-фізичним особам", - йдеться в прес-релізі.
Власники депозитів, виплати яким відповідно до комплексної програми були відкладені у зв'язку з ухваленням рішення уряду про переведення депозитів клієнтів банку до іншої фінансової установи і заплановані на лютий, отримають їх з 11 лютого, а заплановані на січень і березень виплати клієнтам будуть здійснені в березні.
Банк розробив спеціальні програми виконання зобов'язань перед іншими категоріями клієнтів, реалізація яких буде почата після затвердження Нацбанком програми виконання зобов'язань перед клієнтами, зазначає прес-служба.
Як повідомлялося, правління НБУ 10 лютого прийняло рішення продовжити роботу тимчасового адміністратора в банку "Надра": 10 лютого закінчувався річний термін повноважень тимчасової адміністрації банку, а також завершувалася дія мораторію на задоволення вимог кредиторів цієї кредитно-фінансової установи.
В середу на веб-сайті уряду було оприлюднено спільну з НБУ постанову Кабінету міністрів, датовану 23 грудня 2009 року, про докапіталізацію контрольованого урядом Родовід Банку (Київ) на 7,5 млрд грн. для забезпечення переведення вкладів фізичних осіб з банку "Надра" до Родовід Банку.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 23 грудня дійсно заявила про прийняття урядом постанови про переведення депозитів фізосіб із банку "Надра" до Родовід Банку, хоча наступного дня НБУ висловив подив таким рішенням. До цього уряд неодноразово заявляв про намір провести докапіталізацію банку "Надра" за рахунок бюджетних коштів.
На початку лютого міжнародні експортно-кредитні агентства восьми країн висловили занепокоєння процесом реструктуризації заборгованості банку "Надра", зокрема, останніми новинами про те, що український уряд більше не бажає підтримувати рекапіталізацію банку "Надра" і будуть вжиті заходи із передачі активів цього банку до Родовід Банку. Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок січня 2010 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидва - Кіпр, 30,7406%).
За даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків, тоді як роком раніше за цим показником він був шостим. Чистий збиток банку в 2009 році склав 1,364 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас