НБУ вирішив продовжити роботу тимчасової адміністрації в банку "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вирішив продовжити роботу тимчасової адміністрації в банку "Надра"

Кредит&Депозит
1490
Правління Національного банку України (НБУ) прийняло рішення продовжити роботу тимчасового адміністратора в банку "Надра" (Київ), повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик.
"Прийняте рішення про продовження роботи тимчасового адміністратора в банку "Надра". Робота правління продовжується сьогодні зранку. Приймається пункт за пунктом відносно банку "Надра" та інших фінустанов", - повідомив він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.
При цьому директор департаменту уточнив, що рішення про продовження роботи тимчасового адміністратора в банку "Надра" було прийняте 10 лютого.
Як повідомило агентству інформоване джерело в Нацбанку, повноваження тимчасової адміністрації в банку "Надра" продовжені на один рік у зв'язку з хорошими показниками його діяльності.
Як повідомлялося, розгляд питань, пов'язаних із подальшою долею проблемного системного банку "Надра", правління НБУ розпочало в середу. Його засідання затягнулося до глибокого вечора і кілька разів переривалось.
10 лютого закінчувався річний термін повноважень тимчасової адміністрації банку "Надра", а також завершувалася дія мораторію на задоволення вимог кредиторів цієї кредитно-фінансової установи.
В середу на веб-сайті уряду було оприлюднено спільну з НБУ постанову Кабінету міністрів, датовану 23 грудня 2009 року, про докапіталізацію контрольованого урядом Родовід Банку (Київ) на 7,5 млрд грн. для забезпечення переведення вкладів фізичних осіб з банку "Надра" до Родовід Банку.
Прем'єр Юлія Тимошенко 23 грудня дійсно заявила про прийняття урядом постанови про переведення депозитів фізосіб із банку "Надра" до Родовід Банку, хоча наступного дня НБУ висловив подив таким рішенням. До цього уряд неодноразово заявляв про намір провести докапіталізацію банку "Надра" за рахунок бюджетних коштів.
На початку лютого міжнародні експортно-кредитні агентства восьми країн висловили стурбованість процесом реструктуризації заборгованості банку "Надра", зокрема, останніми новинами про те, що український уряд більше не бажає підтримувати рекапіталізацію банку "Надра" і будуть вжиті заходи із передачі активів цього банку до Родовід Банку.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок січня 2010 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидва - Кіпр, 30,7406%).
За даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків, тоді як роком раніше за цим показником він був шостим. Чистий збиток банку в 2009 році склав 1,364 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас