У Києві засуджений хакер, який торгував комп'ютерними вірусами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві засуджений хакер, який торгував комп'ютерними вірусами

Кримінал
1744
У Києві засуджений до тюремного ув'язнення хакер, який торгував комп'ютерними вірусами, повідомляє прес-служба СБУ.
На початку липня 2009 р. співробітники CБУ затримали злочинця, коли він продавав комп'ютерні диски зі шкідливими електронними програмами на книжковому ринку "Петрівка". Зловмисник систематизував інформацію на носіях по темах - для злому паролів, розсилки повідомлень з чужого комп'ютера і тому подібне. Згідно з висновками фахівців Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, за допомогою програм з вилучених носіїв інформації можна було зруйнувати не тільки паролі віртуальних гаманців користувачів мережі Інтернет, але і навіть складні системи захисту інформації - бази даних державних органів, бухгалтерські програми банківських установ.
Співробітники спецслужби вилучили диски з 8,5 тисяч "мережевих черв'яків", "троянських програм" і вірусів, які стали речовими доказами у кримінальній справі. 23-річний житель Київської обл. визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.361-1 Кримінального кодексу України. За продаж шкідливих програмних засобів для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку громадянин України засуджений до трьох з половиною років позбавлення волі.
Нагадаємо, про велику справу, пов'язану з діяльністю українських хакерів, в квітні 2009 р. повідомляла британська газета The Financial Times. Згідно з повідомленням, ФБР США і поліція Великої Британії вели розшук злочинної групи з шести хакерів, які діють на території України. За інформацією видання, вони атакували 1,9 млн комп'ютерів, що належать сотням великих корпорацій і 77 урядовим відомствам по всьому світу. Створена ними мережа таємно контрольованих комп'ютерів, так звана бот-мережа, стала найбільшою в історії Інтернету. За інформацією слідства, тільки у Великій Британії в результаті атак хакерів були взламані комп'ютери 500 компаній і кількох урядових організацій. У США хакери зуміли дістати доступ до деяких секретних документів урядових установ і органів місцевої влади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас