Азаров: Залишки на рахунках Держказначейства складають близько 1,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Залишки на рахунках Держказначейства складають близько 1,3 млрд грн

Казна та Політика
4673
Залишки на єдиному казначейському рахунку (ЄКР) Державного казначейства України в даний час складають близько 1 млрд грн. і $35 млн, повідомив заступник глави Партії регіонів, екс-перший віце-прем'єр Микола Азаров.
"Це при боргах, які необхідно погасити в лютому: зокрема, 2,5 млрд грн. складають лише бюджетні виплати, а також "плюс" близько $1 млрд необхідно заплатити за газ", - сказав він на засіданні круглого столу в Києві в середу.
М.Азаров відзначив, що для нормального функціонування Держказначейства залишки на ЄКР мають складати близько 10 млрд грн.
Як повідомлялося, представники багатьох регіонів неодноразово заявляли, що Держказначейство з початку грудня 2009 року затримує виплати коштів місцевих бюджетів. Президент України Віктор Ющенко передбачив, що Держказначейство могло витратити близько 6,5 млрд грн. коштів місцевих бюджетів, у зв'язку з чим доручив Генпрокуратурі розібратися з ситуацією, що склалася.
В той же час у Мінфіні спростовують інформацію про витрачання коштів місцевих бюджетів.
Офіційна статистика про залишки на ЄКР перестала публікуватися на початку 2009 року. За даними секретаріату президента, на 17 грудня 2009 року залишок коштів на рахунках ЄКР складав близько 2 млрд грн., тоді як роком раніше - близько 18 млрд грн.
Платежі за російський газ в грудні й січні були здійснені за допомогою Національного банку України, який викупив облігації внутрішньої державної позики, внесені урядом в статутний капітал НАК "Нафтогаз України", а потім, за погодженням з Міжнародним валютним фондом, що забезпечив конвертацію отриманих коштів за рахунок валютних резервів. В той же час, на думку експертів, для оплати газу в лютому ресурсу цієї схеми може не вистачити.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас