Українські банки вийдуть на докризовий рівень кредитування не раніше 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки вийдуть на докризовий рівень кредитування не раніше 2012 року

478
Українські банки вийдуть на докризовий рівень кредитування не раніше 2012 року. Таку думку висловив голова правління АТ "Сведбанку" Райнер Мюллер-Ханке під час інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net "Особливості і перспективи роботи банків з 100% іноземним капіталом в Україні".
Він зазначив, що банківська система і реальний сектор - пов'язані структури і не можуть існувати окремо. Тому для банківської системи дуже важливо, аби економіка в країні починала відроджуватися. Це дозволяє банкам розвивати свою діяльність.
"Ми бачимо перші кроки в банківській системі із роботи з реальним сектором, з корпоративними клієнтами і фізособами. Це обережні кроки, але вони вже зроблені в декількох банках, і ми передбачаємо, що ця тенденція наступного року продовжиться. Докризовий рівень продажів банківських продуктів, обсяги кредитування і рівень депозитної бази очікуються не раніше 2012 року", - зазначив Р.Мюллер-Ханке. За його словами, це пов'язано з тим, що в цілому банківська система має досить високий рівень проблемних активів при досить короткій базі фондування ресурсів.
Відповідаючи на запитання відносно прогнозу динаміки депозитних ставок в найближчій перспективі, Р.Мюллер-Ханке підкреслив, що в період кризи банківська система відчула на собі відтік коштів фізичних осіб. При цьому ситуація покращилась в другій половині 2009 року, але депозити залишаються досить короткими.
"Ми відчуваємо, що довіра вкладників до банківської системи України відроджується, обсяги коштів фізичних осіб поступово зростають і терміни їх розміщення подовжуються. Протягом найближчого року ми прогнозуємо збереження цієї тенденції і чекаємо плавного зниження ставок і подовження терміну депозитних вкладів, що буде основою для подальшого відновлення активності в банківському секторі", - зазначив банкір.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас