S&P попереджає про можливе зниження рейтингів BofA і Citigroup — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P попереджає про можливе зниження рейтингів BofA і Citigroup

Казна та Політика
184
Очікуваний перегляд правил фінансового регулювання в США змусив міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) змінити на "негативний" зі "стабільного" прогноз рейтингів американських банків Bank of America (BOFA) і Citigroup, пише газета Financial Times.
Таке рішення було обумовлене зростанням побоювань, що нові правила зменшать вірогідність підтримки банків за рахунок коштів платників податків в разі виникнення у них чергових проблем.
При цьому S&P бере до уваги, що два найбільших банки США зміцнили свої баланси за рахунок свіжого капіталу і поліпшили фінансові показники в останні місяці.
Перегляд прогнозу рейтингів банків на "негативний" має на увазі наявність одного шансу з трьох, що рейтинги, що знаходяться в даний час на рівні "A", будуть знижені протягом періоду від шести місяців до двох років.
"Зміна прогнозу відображає невизначеність, що посилилася, відносно того, яким чином американський уряд має намір надавати екстрену підтримку системно важливим фінансовим інститутам країни і наслідків цього для власників боргу", - говориться в повідомленні агентства.
У BofA, тим часом, зазначають, що "доки рано спекулювати на тому, який ефект, якщо він взагалі буде, матиме передбачуваний перегляд правил регулювання в США на фінансову систему країни в цілому і BofA зокрема".
Представник BofA також зазначив, що банк "значно зміцнив свій капітал".
В Citigroup відмовилися від коментарів, зазначивши лише, що банк "має одну з найбільш сильних позицій в плані капіталу серед представників галузі".
Американський Конгрес продовжує обговорювати нові рішення, що дозволили б регулювальникам згортати діяльність великих фінансових інститутів країни у разі потреби. Нові пропозиції передбачають, що кредитори фінкомпаній зазнаватимуть збитків із боргу в разі їх краху.
Під час нещодавньої кризи кредитори більшості фінансових інститутів виявилися в сприятливішій позиції в порівнянні з акціонерами цих компаній, оскільки підтримка уряду США дозволила зберегти вартість боргових зобов'язань.
BofA і Citigroup отримали під час кризи від держави по $45 млрд.
S&P також змінило на "негативний" прогноз рейтингів Goldman Sachs і Morgan Stanley.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас