Рада має намір ввести надання соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям на рівні прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір ввести надання соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям на рівні прожиткового мінімуму

Казна та Політика
224
Верховна Рада має намір ввести надання соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям на рівні прожиткового мінімуму. За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту №1416 (автор - депутат Михайло Папієв від фракції Партії регіонів) проголосували 230 депутатів при мінімально необхідних 226.
"Законопроектом пропонується надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям виходячи з розміру прожиткового мінімуму", - йдеться в пояснювальній записці до документа.
Нині розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям встановлюється виходячи з можливостей витратної частини державного бюджету і затверджується одночасно з прийняттям закону про держбюджет на відповідний рік.
Щороку рівень соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям збільшувався, проте він не був достатнім.
Законопроект №1416 передбачає внесення відповідних змін до статей 5 і 8 закону "Про державні соціальні стандарти і державні соціальні гарантії".
Після прийняття законопроекту №1416 у першому читанні депутати планували прийняти його в цілому, проте така пропозиція набрала лише 203 голоси, і парламентарі вирішили направити документ на повторне друге читання (за - 302 депутати).
При цьому за прийняття документа в цілому не голосували депутати фракції Партії регіонів, один з яких (Михайло Папієв) є автором даного законопроекту.
За оцінками Папієва, реалізація законопроекту №1416 вимагатиме додатково 1,537 млрд. гривень бюджетних коштів.
Папієв - екс-міністр праці і соціальної політики в уряді Віктора Януковича і вірогідний претендент на цю посаду в разі переформатування коаліції і формування нового уряду.
Як повідомлялося, законопроект №1416 був зареєстрований в парламенті 23 січня 2008 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас