Goldman називає платину чи не найкращим вибором для інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman називає платину чи не найкращим вибором для інвестицій

Банківські метали
435
Аналітики Goldman Sachs Group вважають, що ціни на платину мають один з кращих потенціалів для зростання завдяки підвищенню інвестиційного попиту, а також попиту з боку автовиробників, повідомило агентство Bloomberg.
Близько половини попиту на платину припадає на автомобільну галузь, де метал використовується для випуску каталітичних нейтралізаторів вихлопних газів. Приблизно 80% світових постачань платини йде з ПАР, в якій працюють два найбільші виробники Anglo Platinum і Impala Platinum.
Крім того, експерти Goldman Sachs рекомендують купувати червневі контракти на мідь, бо чекають відновлення цін на метал.
"Побоювання щодо різкого спаду в Китаї, які призвели до недавнього розпродажу металу, роздуті, - йдеться в звіті американського банку. - Ми розглядаємо цей розпродаж як вдалу можливість для покупки і рекомендуємо займати "довгі позиції" по контрактах на мідь на червень 2010 року".
Ціна міді з постачанням через три місяці на Лондонській біржі металів у вівторок збільшилася на 1% - до $6517 за тонну ($2,96 за фунт). На Comex березневі контракти подорожчали на 0,9% - до $2,9395 за фунт.
Вартість платини зросла в Лондоні на 1% - до $1490 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас