Toyota відкликає 436 тис. гібридів по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota відкликає 436 тис. гібридів по всьому світу

1644
Японський автоконцерн Toyota Motor відкликає близько півмільйона автомобілів марки Prius та інших гібридних марок через проблеми з гальмами.
Зокрема, як повідомляє Reuters, всього відкликано 436 тис. одиниць Prius, нового Sai і Lexus HS250h по всьому світу, у тому числі 223 тис. автомобілів відкличуть в Японії і 150 тис. в Північній Америці.
Новий Prius продається в 60 країнах світу, кумулятивні продажі становлять близько 350 тис. одиниць. Ця модель була найпопулярнішою в Японії в 2009 році. Гібрид обіцяв стати найзначнішою розробкою Toyota, оскільки компанії по всьому світу готуються до нового етапу в автомобілебудуванні, заснованому на випуску транспортних засобів з низьким рівнем забруднення довкілля.
Нагадаємо, раніше автоконцерн оголосив про рішення відкликати в Японії, США та інших країнах більше 270 тис. автомобілів Prius.
Зізнання Toyota, що вона виявила помилку в конструкції гальмівної системи Prius, викликає побоювання, що покупці автомобілів задумаються, перш ніж зупинити свій вибір не лише на Prius, але і на будь-якому іншому гібриді.
Крім того, японське відділення автогіганта Toyota Motor Corp. у Кюсю (південна Японія) припинило відвантаження Lexus HS250h і гібридних моделей SAI через можливі проблеми з гальмами.
При цьому раніше компанія відкликала більше 8 млн. машин по всьому світу для усунення дефекту з педаллю газу.
В доповнення до витрат на усунення браку в гальмівній системі, Toyota може зазнати збитків у зв'язку зі зростанням непрямих витрат, пов'язаних з вірогідним збільшенням кількості судових позовів до компанії з боку споживачів. Лише у США вже подано більше 30 скарг до суду. Місцеві юридичні фірми закликають людей скористатися дефектом в автомобілях Toyota, і отримати "значну компенсацію".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас