Toyota обіцяє створити комітет з питань якості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota обіцяє створити комітет з питань якості

249
Керівник японського автовиробника Toyota Motor Corp. Акіо Тойода вибачився за відкликання понад 8 млн. автомобілів різних марок компанії по всьому світу і пообіцяв створити спеціальний комітет з питань якості.
Крім того, він запевнив клієнтів у проведенні всіх необхідних процедур для задоволення їхніх потреб і забезпечення безпеки автомобілів, що випускалися.
Передбачається, що комітет проводитиме необхідні процедури для поліпшення якості продукції в рамках плану, який складається з 6 пунктів. Зокрема, план передбачає поліпшення процесу контролю якості кожного процесу, і з'ясування причин, які призвели до відкликань автомобілів, включаючи якість дизайну, виробництва, продажів і обслуговування. Крім того, передбачається створення інформаційних центрів, отримання експертних оцінок тощо.
Крім того, Тойода пообіцяв співробітничати з регулюючими органами для вирішення проблем, що виникли. Всупереч очікуванням, він не оголосив про відкликання гібридів Prius, від власників яких в США надходять скарги на гальма.
Крім того, за неофіційними даними, компанія також розглядає необхідність відкликання автомобілів Sai і гібридного варіанту Lexus, що використовують ту ж гальмівну систему.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Toyota Motor Corp. планує відкликати 270 тис. гібридів нового покоління Prius в Японії і США.
Сумарні збитки Toyota Motor від витрат на відкликання з ринку низки моделей, пов'язаних з цим судових позовів автовласників, а також від падіння продажів унаслідок погіршення репутації компанії, складуть $2 млрд. і можуть призвести до поступового падіння вартості акцій, незважаючи на гарний прибуток, отриманий компанією в минулому кварталі.
Відкликання 8 млн. автомобілів через проблеми з гальмівною системою вже обійшлося компанії в $30 млн. унаслідок зниження капіталізації.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас