Газпром продасть свої акції в Лондоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром продасть свої акції в Лондоні

Фондовий ринок
173
Газпромбанк може стати першим російським банком, який проведе первинне розміщення (IPO) на Лондонській фондовій біржі (LSE).
За інформацією британського видання, банк має намір розмістити чверть своїх акцій і виручити від операції мільярд фунтів стерлінгів (1,56 мільярда доларів). Британська газета посилається на анонімне джерело в банку, яке заявило, що IPO може відбутися протягом найближчих місяців.
Кошти, отримані від розміщення, будуть використані для стратегічного інвестування в нафтогазовому секторі, а також для експансії банку за кордоном. Газпромбанк вирішив провести публічне розміщення акцій в 2007 році. Проте влітку 2008 року через світову фінансову кризу було вирішено тимчасово відмовитися від цієї ідеї, бо на ринках не вистачало ліквідності.
Разом з Газпромбанком на проведення IPO у Великобританії розраховує "Металоінвест", який планує реалізувати акції на 12,5 мільярда фунтів стерлінгів. Газпромбанк входить до десятки найбільших російських банків. Його основними акціонерами є "Газпром" і "Газфонд" (в сумі близько 90 відсотків акцій). Власний капітал банку складає 164,6 мільярда рублів, а прибуток в січні-вересні 2009 року досяг 16 мільярдів рублів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас