Євро дешевшає в понеділок, попри запевнення G7 і ЄЦБ щодо Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає в понеділок, попри запевнення G7 і ЄЦБ щодо Греції

967
Вартість євро продовжує знижуватися в понеділок через стурбованість інвесторів щодо боргових проблем Греції та інших європейських країн, незважаючи на запевнення "Групи семи" (G7), що ситуація під контролем.
Курс європейської валюти до 15:20 мск в понеділок склав $1,3660 в порівнянні з $1,3678 в п'ятницю і наближався до 8-місячного мінімуму. За євро давали близько 121,91 єни проти 122,09 єни в п'ятницю.
"Коли перефразовувати Марка Твена, чутки про кончину долара були значно перебільшені", - заявив старший валютний аналітик Brown Brothers Harriman & Co. Він Тін.
Європейські керівники під час дводенної зустрічі в Канаді запевнили своїх колег по G7, що поставляться до проблем Греції, за словами міністра фінансів США Тімоті Гайтнера, "з великою увагою".
"Ми чекаємо і ми впевнені, що уряд Греції прийме необхідні рішення" щодо зниження рівня дефіциту з торішніх 12,7% ВВП до менш ніж 3% до 2012 року, заявив журналістам у вихідні глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше. Він сказав, що країни Євросоюзу "уважно стежитимуть" за цими заходами.
Однак інвесторам вже недостатньо словесних запевнень. Аналітики вважають, що ринки могла б заспокоїти, наприклад, угода між країнами єврозони про надання допомоги Греції.
Проблеми Греції є попередженням для всіх розвинених країн, де бюджети після кризи також перебувають у розбалансованому стані.
За даними агентства Bloomberg, дискусійні документи, підготовлені для зустрічі G7, підкреслювали необхідність розробки "ясних, послідовних планів щодо зниження рівнів бюджетного дефіциту в розвинених країнах, таких планів, які викликають довіру". Якщо ринки не вдасться переконати в наявності таких планів, це призведе до зростання процентних ставок і ускладнить завдання нормалізації монетарної політики, попереджали автори документа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас