Громадяни Росії та КНР затримані за вивезення лісу на 40 млн рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадяни Росії та КНР затримані за вивезення лісу на 40 млн рублів

Кримінал
204
Забайкальське управління внутрішніх справ на транспорті порушило кримінальну справу відносно організованої групи, підозрюваної в великих контрабандних постачаннях російського лісу до Китаю більш ніж на 40 млн рублів, повідомили в понеділок в прес-службі управління.
"Кримінальну справу порушено за статтею "Контрабанда". В даний час виявлено більше 100 фактів незаконного переміщення деревини на суму більше 40 млн рублів", - повідомили в прес-службі.
За словами співрозмовника "Інтерфаксу", до групи, яку очолював громадянин Китаю, входили як громадяни Росії, так і громадяни КНР. Великі партії деревини з 2005 по 2009 роки експортувалися до Китаю за фіктивними документами.
"Громадянин Китаю організував в місцевого населення скуповування нелегально заготовленої деревини без відповідних на те документів, здійснював загальне керівництво, фінансування, планування, координацію і виконання дій", - розповів він.
В свою чергу громадяни Росії займалися пошуком підставних осіб і реєстрацією їх в податковому органі, а також підготовкою фіктивних документів для декларування товарів в Чітинській митниці, зазначив представник прес-служби.
Кількість підозрюваних, їх прізвища, назву підприємств, через які здійснювалися контрабандні постачання, слідство доки не повідомляє.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас