Путін вважає взаємовигідними домовленості із Білоруссю з мит на поставки російської нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін вважає взаємовигідними домовленості із Білоруссю з мит на поставки російської нафти

Енергетика
200
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путінвважає взаємоприйнятними домовленості з Білоруссю щодо мит на постачання російської нафти і заявляє про намір продовжити роботу зі створення Єдиного економічного простору. Про це він сказав сьогодні на засіданні президії уряду РФ.
"У нас були досить складні і тривалі, але в той же час конструктивні переговори з нашими білоруськими партнерами щодо постачань сирої нафти до республіки. В результаті ми змогли вийти на взаємоприйнятне рішення", - сказав В.Путін. При цьому він повідомив, що російська нафтова сировина безмитно постачатиметься до Білорусі в повному обсязі для внутрішніх потреб. У теж час, все, що стосується додаткових обсягів, які переробляються, а потім прямують на експорт до третіх країн - повинні обкладатися митами в робочому режимі, додав він.
"Ми виходимо з логіки інтеграційних процесів. Ми і далі розвиватимемо ці процеси, аж до створення єдиного економічного простору і, відповідно до цього, вибудовуватимемо наше внутрішнє законодавство. Але це справа майбутнього", - сказав В.Путін.
Як повідомлялося, 27 січня ц.р. Росія і Білорусь підписали договори про постачання нафти. Росія і Білорусь до початку 2010 року не змогли підписати угода про торгівлю нафтою. Російська сторона заявляла, що в разі непідписання угоди з 1 січня Білорусі доведеться оплачувати 100% митного збору при постачанні російської нафти. Мінськ, у свою чергу, наполягав на пільговому митному режимі. До 2010 року Росія поставляла нафту до Білорусі за пільговим експортним митом, що становило третину від того, яке платиться при експорті через інші країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас