Посол: Білорусь та Україна поки не обговорюють можливості спільного використання українських ПСГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол: Білорусь та Україна поки не обговорюють можливості спільного використання українських ПСГ

Енергетика
185
Білорусь та Україна поки не обговорюють можливості спільного використання українських підземних сховищ газу (ПСГ). Про це повідомив посол Білорусі в Україні Валентин Величко сьогодні на прес-конференції в Києві.
"Такої гострої необхідності на сьогоднішній день немає. У нас є одне своє сховище, а друге сховище будується", - сказав В.Величко.
За його словами, для використання підземних газових сховищ України сторони повинні врегулювати питання, пов'язані зі ставкою орендної плати, а також з митним оформленням. "Питання не дуже просте. Так не може бути, що ми по-доброму домовимося: ми вам надамо, а ви нам потім повернете", - додав В.Величко.
"Як відомо, газ надходить з іншої країни, зокрема з Росії, і якщо він надходить у газове сховище іншої країни, то повинен проходить митне оформлення, так зване митне очищення", - пояснив В.Величко.
Як повідомлялося, 20 січня 2009 року Президент України Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком повідомив, що Україна пропонує Білорусі вивчити можливість освоєння українських газових сховищ, пояснивши при цьому, що йдеться про сховища, які знаходяться на території України недалеко від кордону з Білоруссю.
2 червня перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко заявив, що Білорусь зацікавлена в розміщенні і зберіганні в українських підземних сховищах до 3 млрд. кубометрів природного газу на рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас